Polityka prywatności

MOROCCANOIL POLITYKA PRYWATNOŚCI USA

Data wejścia w życie: Jan 1, 2023

Moroccanoil ® („my”, „nas” lub „nasz”) jest wrażliwy na obawy dotyczące prywatnych informacji naszych gości i uznaje, że nasi goście mogą być zaniepokojeni informacjami, które przekazują Moroccanoil oraz w jaki sposób te informacje są później wykorzystywane.

Niniejsza Polityka prywatności określa, w jaki sposób wykorzystujemy i chronimy wszelkie informacje, które użytkownik przekazuje podczas odwiedzania naszej strony internetowej www.moroccanoil.com („Witryna internetowa”). O ile nie postanowiono inaczej
niniejsza Polityka prywatności dotyczy wszystkich usług oferowanych przez nas w tej Witrynie. O ile niniejszy dokument nie stanowi inaczej, niniejsza Polityka prywatności ma zastosowanie do informacji gromadzonych offline i za pośrednictwem naszej Witryny.

Niniejsza Polityka prywatności nie obejmuje praktyk informacyjnych stron trzecich, w tym innych firm, które mogą reklamować się w tej Witrynie. Ponadto Witryna może zawierać linki do osób trzecich
strony internetowe partii. Należy pamiętać, że po kliknięciu takiego łącza opuścisz naszą Witrynę i powinieneś mieć świadomość, że nie mamy żadnej kontroli nad witrynami stron trzecich. Korzystanie z usług strony trzeciej
stron internetowych i gromadzenie informacji przez te strony są regulowane przez ich polityki prywatności. Zachęcamy do zachowania ostrożności i zapoznania się z ich polityką prywatności przed skorzystaniem z ich stron internetowych. Niemniej jednak staramy się chronić integralność naszej Witryny i jesteśmy otwarci na wszelkie opinie na temat tych witryn osób trzecich.

Przeczytaj uważnie niniejszą Politykę prywatności, aby zrozumieć nasze zasady i praktyki dotyczące Twoich danych oraz sposobu, w jaki będziemy je traktować. Jeśli nie zgadzasz się z naszymi zasadami i praktykami, nie rób tego
korzystać z naszej Witryny. Uzyskując dostęp do tej Witryny lub korzystając z niej, wyrażasz zgodę na niniejszą Politykę prywatności. Od czasu do czasu możemy zmieniać i aktualizować naszą Politykę prywatności, a wszystkie aktualizacje będą publikowane na tej stronie. O ile prawo nie stanowi inaczej, dalsze korzystanie z tej Witryny po wprowadzeniu przez nas zmian jest uważane za akceptację tych zmian, dlatego prosimy o regularne sprawdzanie Polityki prywatności pod kątem aktualizacji.

Prosimy również zapoznać się z naszymi Warunkami korzystania, wyłączeniami odpowiedzialności i ograniczeniami odpowiedzialności regulującymi korzystanie z naszej Witryny tutaj: https://www.moroccanoil.com/us_en/about/terms/ .

TREŚĆ

1. Informacje, które zbieramy
2. Jak wykorzystujemy zebrane informacje
3. Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe?
4. Jak chronimy i przechowujemy Twoje informacje?
5. Nie śledź sygnałów (DNT)1. Informacje, które zbieramy
6. Pliki cookie
7. Ujawnianie osobom trzecim
8. Magento
9. Wiadomości SMS/SMS

10. California Consumer Privacy Act (CCPA) i California Privacy Rights Act (CPRA)
11. Prawo dotyczące prywatności w Internecie w stanie Nevada
12. Nieletni z Kalifornii, którzy są zarejestrowanymi użytkownikami
13. Ochrona prywatności dzieci
14. Zmiany w naszej polityce prywatności
15. Skontaktuj się z nami

Zbierane informacje

Gromadzimy następujące kategorie danych osobowych: Identyfikatory, takie jak prawdziwe imię i nazwisko, pseudonim, podpis, adres, numer telefonu, unikalny identyfikator osobisty, identyfikator online, adres protokołu internetowego, adres e-mail, nazwa konta i inne podobne identyfikatory („Identyfikatory” ); Informacje o płatności; Informacje o aktywności w Internecie lub innych sieciach elektronicznych; dane geolokalizacyjne; informacje dźwiękowe, elektroniczne, wizualne lub podobne; informacje zawodowe lub związane z zatrudnieniem; oraz wnioski wyciągnięte z dowolnej z wyżej zidentyfikowanych informacji w celu stworzenia profilu konsumenta odzwierciedlającego preferencje konsumenta.

Jak wykorzystujemy zebrane informacje

Twoje informacje, zarówno publiczne, jak i prywatne, nie będą sprzedawane, wymieniane, przekazywane ani przekazywane żadnej innej firmie bez Twojej zgody, w sposób inny niż określony w niniejszej Polityce prywatności.

Będziemy wykorzystywać Twoje dane osobowe do naszych uzasadnionych interesów, co oznacza nasze interesy w prowadzeniu naszej działalności, realizacji zamówień i przetwarzaniu transakcji oraz zarządzaniu i świadczeniu usług, które obejmują:

• Dostarczanie, utrzymywanie i ulepszanie naszej działalności;
• Realizacja zamówień i przetwarzanie transakcji;
• Zarządzanie i świadczenie usług dla Ciebie;
• Odpowiadanie na Twoje pytania, wątpliwości i inne prośby o pomoc;
• Dostosowanie przeglądania i zakupów w Witrynie. Używamy informacji o przeglądaniu i zakupach, aby zapewnić Ci spersonalizowane zakupy, oferując produkty i reklamy dostosowane do Twoich zainteresowań (zobacz nasze pliki cookie
sekcja poniżej);
• Informowanie Cię o zmianach administracyjnych w naszej Witrynie, w tym o zmianach w naszych warunkach i innych zasadach oraz o innych informacjach dotyczących Witryny;
• Analizowanie statystyk Witryny, takich jak użytkowanie i doświadczenia wpływające na przeglądanie. Używamy tych informacji, aby łatać błędy i rozwiązywać inne problemy, aby zapewnić Ci jak najlepsze wrażenia z przeglądania. Używamy również plików cookie i innych technologii do analizowania interakcji naszych klientów z Witryną, co pomaga nam ulepszyć jej funkcjonalność;

• Przeprowadzanie badań rynkowych, które informują o naszej strategii marketingowej i pozwalają nam zaprezentować Ci sposób przeglądania dostosowany do Twoich zainteresowań. Na przykład tworzymy profile użytkowników, aby umożliwić spersonalizowaną komunikację w ramach marketingu bezpośredniego;
• Prowadzenie podstawowych rejestrów, abyśmy mogli odpowiadać i honorować Twoje prośby o usunięcie Twoich danych i zabronić przyszłego niechcianego przetwarzania;
• Zapobieganie oszustwom, działalności przestępczej i nadużyciom naszej Witryny. Wykorzystujemy te informacje również do blokowania dostępu do naszej witryny zabronionym sprzedawcom oraz do ochrony bezpieczeństwa tej witryny, a także bezpieczeństwa naszej infrastruktury;
• Przestrzeganie zobowiązań prawnych i procesów oraz ochrona naszych praw, prywatności, bezpieczeństwa i własności, a także praw, prywatności, bezpieczeństwa i własności naszych podmiotów stowarzyszonych i stron trzecich;
• Administrowanie ofertami specjalnymi, w tym konkursami, promocjami, ankietami i innymi interaktywnymi doświadczeniami w Witrynie;
• Umożliwienie nam publikowania Twoich recenzji i innych treści;
• Podania o zatrudnienie i w celach związanych z zatrudnieniem;
• Komunikowanie się z Tobą, w tym za pośrednictwem poczty elektronicznej. Możemy używać adresu e-mail, który podajesz w celu przetwarzania zamówień, aby przesyłać Ci informacje i aktualizacje dotyczące Twoich zamówień, a także okazjonalne wiadomości, aktualizacje, informacje marketingowe i promocyjne dotyczące naszej firmy oraz powiązanych produktów i usług. Jeśli w dowolnym momencie chcesz zrezygnować z otrzymywania przyszłych wiadomości e-mail, zapoznaj się ze szczegółowymi instrukcjami rezygnacji z subskrypcji na dole każdej wiadomości e-mail;
Komunikowanie się z Tobą, w tym za pośrednictwem wiadomości SMS/SMS. Jeśli wyrazisz zgodę, zaznaczając pole potwierdzenia, składając w ten sposób swój podpis i udzielając nam wyraźnej zgody, możemy użyć podanego przez Ciebie numeru telefonu do wysyłania Ci wiadomości marketingowych i promocyjnych za pomocą zautomatyzowanego systemu wyboru lub wybierania numerów telefonów. Zapisanie się na SMS/wiadomości tekstowe nie jest warunkiem zakupu jakiejkolwiek nieruchomości, towarów lub usług. Jeśli w dowolnym momencie chcesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości SMS/wiadomości tekstowych w przyszłości, wyślij SMS-a o treści „STOP” na pierwszą otrzymaną wiadomość SMS lub skontaktuj się z nami pod adresem privacy@moroccanoil.z;
• Powiadamianie Cię o specjalnych ofertach i produktach lub usługach dostępnych od nas, naszych podmiotów stowarzyszonych lub naszych partnerów, które mogą Cię zainteresować.

Jak długo przechowujemy Twoje dane osobowe

Będziemy przechowywać Twoje Dane Osobowe tak długo, jak jest to zasadnie konieczne do celów opisanych w niniejszej Polityce prywatności, podczas gdy mamy do tego uzasadnioną potrzebę biznesową lub zgodnie z wymogami prawa (np. do celów podatkowych, prawnych, księgowych lub innych), cokolwiek jest dłuższe.

Aby określić odpowiedni okres przechowywania danych osobowych, rozważymy ilość, charakter i wrażliwość danych osobowych, potencjalne ryzyko szkody spowodowane nieuprawnionym wykorzystaniem lub ujawnieniem danych osobowych, cele, dla których wykorzystujemy dane osobowe oraz czy możemy osiągnąć te cele innymi sposobami oraz obowiązującymi wymogami prawnymi. Gdy nie będziemy już musieli przechowywać Twoich danych osobowych, zostaną one usunięte lub zanonimizowane, aby nie można było Cię na ich podstawie zidentyfikować.

Jak chronimy i przechowujemy Twoje dane

Dokładamy wszelkich starań, aby zapewnić ochronę Twojej prywatności podczas korzystania z naszej Witryny i gdy zbieramy od Ciebie informacje. Poważnie traktujemy bezpieczeństwo Twoich informacji i wdrażamy różne środki bezpieczeństwa, aby zachować bezpieczeństwo wszystkich Twoich Danych osobowych
dostarczać. Upewniamy się również, że strony trzecie, z których korzystamy do przetwarzania Twoich danych osobowych, również stosują odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony Twoich danych.

Kiedy zbieramy poufne informacje, takie jak dane karty kredytowej, numery ubezpieczenia społecznego, dane finansowe itp., informacje te są szyfrowane i bezpiecznie przesyłane. Na przykład używamy bezpiecznego serwera do przesyłania poufnych informacji. Wszystkie dostarczone informacje wrażliwe/informacje o kartach kredytowych są przesyłane za pomocą technologii Secure Socket Layer (SSL), a następnie szyfrowane w bazie danych naszych dostawców bram płatniczych, aby były dostępne tylko dla osób upoważnionych ze specjalnymi prawami dostępu do takich systemów i są zobowiązane do zachowania poufności informacji. Możesz sprawdzić, czy te poufne informacje są bezpiecznie przesyłane, wyszukując „https” na
początek adresu strony internetowej.

Po zakończeniu transakcji Twoje poufne informacje (karty kredytowe, numery ubezpieczenia społecznego, dane finansowe itp.) nie będą przechowywane na naszych serwerach. Bezpieczeństwo Twoich informacji zależy również od Ciebie. Zachęcamy do zachowania ostrożności przy wprowadzaniu informacji na komputerach publicznych lub w sieciach publicznych.

Niestety przesyłanie informacji przez Internet nie jest całkowicie bezpieczne. Chociaż dokładamy wszelkich starań, aby chronić Twoje dane osobowe, nie możemy zagwarantować bezpieczeństwa Twoich danych osobowych przesyłanych lub przechowywanych w naszej Witrynie.

Nie śledź sygnałów (DNT).

Mamy dostęp lub zbieramy wyłącznie informacje, które nam przekazujesz podczas korzystania z Witryny. Nie śledzimy użytkowników w czasie i na stronach internetowych osób trzecich. W związku z tym ta Witryna nie odpowiada na sygnały Do Not Track (DNT).

Pliki Cookies

Pliki cookie to małe pliki, które witryna lub jej usługodawca przesyła na dysk twardy komputera za pośrednictwem przeglądarki internetowej. Pliki cookie umożliwiają witrynom internetowym lub systemom usługodawców rozpoznawanie przeglądarki oraz przechwytywanie i zapamiętywanie określonych informacji. Na przykład możesz użyć naszych plików cookie, aby pozostać zalogowanym po wyjściu z okna przeglądarki. Możesz przeczytać więcej o plikach cookie na https://www.allaboutcookies.org/.

Używamy plików cookie i innych technologii do różnych celów. Po pierwsze, używamy tych technologii do obsługi i prowadzenia naszej witryny („Strictly Necessary Cookies”). Po drugie, używamy plików cookie, aby zrozumieć, w jaki sposób użytkownicy trafiają na naszą witrynę i korzystają z niej („Analytics Cookies”). Po trzecie, używamy plików cookie, aby nasza witryna była bardziej przyjazna dla użytkownika i zapewniała większe możliwości korzystania z naszej witryny („Funkcjonalne pliki cookie”). Wreszcie, używamy plików cookie, aby ułatwić nasz marketing bezpośredni („Pliki cookie marketingowe”).

Niektóre pliki cookie (Strictly Necessary Cookies) są tak niezbędne do funkcjonowania naszej witryny, że nie można z nich zrezygnować. Możesz jednak zaakceptować, odrzucić lub wycofać zgodę na inne pliki cookie. Należy pamiętać, że wyłączenie plików cookie może uniemożliwić korzystanie z niektórych funkcji lub usług w naszej Witrynie.

Ściśle niezbędne pliki cookie: Świadczenie podstawowych usług naszej strony internetowej, w tym śledzenie rejestracji i przetwarzanie płatności. Ponieważ nasza strona internetowa nie może działać bez korzystania z tych plików cookie, nie możesz z nich zrezygnować.
• Magento – Więcej informacji tutaj.

Analityczne pliki cookie: Podaj informacje o tym, w jaki sposób odwiedzający docierają do naszej witryny i korzystają z niej. Możesz
zrezygnować z tych plików cookie, odwiedzając podane linki rezygnacji lub modyfikując przeglądarkę
ustawienia, jak wyjaśniono poniżej.
• Google Analytics – Więcej informacji tutaj; zrezygnować tutaj.
• Inspectlet – Więcej informacji tutaj.

Funkcjonalne pliki cookie: Zapewnij odwiedzającym lepsze wrażenia z przeglądania, na przykład możliwość opuszczenia
recenzje produktu. Możesz zrezygnować z tych plików cookie, modyfikując ustawienia przeglądarki, ponieważ
wyjaśnione poniżej.
• Youtube.com – Więcej informacji tutaj.

Marketingowe pliki cookie: Ułatwienie marketingu ukierunkowanego i afiliacyjnego. Możesz zrezygnować z tych plików cookie
odwiedzając podane linki rezygnacji lub modyfikując ustawienia przeglądarki, jak wyjaśniono poniżej.
• Instagram – więcej informacji tutaj.
• Facebook – Więcej informacji tutaj; zrezygnować tutaj.
• Pinterest.com – Więcej informacji tutaj.
• Twitter – więcej informacji tutaj;
• Youtube.com – Więcej informacji tutaj.
• Menedżer tagów Google – Więcej informacji tutaj; zrezygnować tutaj.
• Reklamy Google – Więcej informacji tutaj; możesz zrezygnować na tej stronie.
• Kenshoo – Więcej informacji tutaj.
• Numer – Więcej informacji tutaj.
• Reddit – Więcej informacji tutaj.
• Taboola – więcej informacji tutaj.

Rezygnacja z przeglądarki: Większość przeglądarek ma przycisk lub sekcję „pomoc” na pasku narzędzi. Jeśli klikniesz ten przycisk lub sekcję, znajdziesz informacje o włączaniu i wyłączaniu plików cookie oraz o tym, jak otrzymywać powiadomienia po otrzymaniu nowego pliku cookie.
Internet Explorer
Mozilla Firefox
Google Chrome
Apple Safari

Ponadto wiele usług reklamowych umożliwia rezygnację z reklam ukierunkowanych. Więcej informacji można znaleźć w zasobach dostępnych w Network Advertising Initiative, http://www.networkadvertising.org.

Urządzenia mobilne: Pamiętaj, że te zasoby mogą nie działać w celu wyłączenia plików cookie na urządzeniach mobilnych.
Każde urządzenie mobilne jest inne. Oto kilka zasobów dotyczących wyłączania plików cookie dla popularnych
przeglądarki mobilne:
• Mozilla Firefox (Android)
• Google Chrome
• Apple Safari

Ujawnianie informacji osobom trzecim

Poza przypadkami opisanymi w niniejszym dokumencie nie sprzedajemy, nie handlujemy ani w żaden inny sposób nie przekazujemy stronom trzecim Twoich danych osobowych. Możemy udostępniać Twoje dane osobowe naszym firmom stowarzyszonym (Moroccanoil Izrael, Moroccanoil Kanada), a także zaufanym stronom trzecim, które pomagają nam w prowadzeniu naszej Witryny, prowadzeniu naszej działalności i obsłudze Państwa, w tym dostawcom hostingu, usług w chmurze i innym dostawcom usług informatycznych w zakresie zarządzania lub hostingu Witryny; procesory płatności; usługi zarządzania i realizacji zamówień i subskrypcji; platformy handlu elektronicznego; platformy ocen i recenzji; Usługi komunikacji e-mailowej i obsługi klienta; Komunikacja za pomocą wiadomości SMS/tekstowych; oraz usługi analityki internetowej, marketingu i reklamy cyfrowej, o ile strony te zgodzą się nie wykorzystywać informacji do celów marketingu bezpośredniego, zachować te informacje w poufności i stosować odpowiednie środki bezpieczeństwa w celu ochrony danych. Możemy również ujawnić Twoje dane zgodnie z obowiązującym prawem, w celu egzekwowania zasad naszej Witryny lub w celu ochrony praw, własności lub bezpieczeństwa naszych lub innych osób. Jednak informacje o odwiedzających, które nie umożliwiają identyfikacji osoby, mogą być przekazywane innym stronom w celach marketingowych, reklamowych lub do innych zastosowań. W przypadku fuzji, przejęcia, reorganizacji, upadłości, zarządu komisarycznego lub sprzedaży lub przeniesienia całości lub części naszych aktywów, Twoje dane osobowe mogą zostać przekazane następcy lub podmiotowi stowarzyszonemu lub innemu podmiotowi, który przetrwa zdarzenie.

Magento

Nasz sklep internetowy jest hostowany na platformie Magento, Inc., która zapewnia nam platformę e-commerce online, która pozwala nam sprzedawać Ci nasze produkty i usługi. Zachęcamy do zapoznania się z Warunkami korzystania z usługi Magento dostępnymi pod adresem https://magento.com/legal/terms/websitei Prywatność
Polityka dostępna pod adresem https://magento.com/sites/default/files/Magento-Privacy-Policy-CCPA-Updates.pdf.

Wiadomości SMS / SMS

Jeśli wyrazisz zgodę, zaznaczając odpowiednie pole i składając w ten sposób swój podpis, aby potwierdzić, że wyrażasz wyraźną zgodę na otrzymywanie od nas wiadomości tekstowych na telefon komórkowy, będziesz otrzymywać wiadomości na numer telefonu, który podałeś w momencie wyrażenia zgody. potwierdź, że masz co najmniej 16 lat i jesteś właścicielem podanego numeru telefonu. Możesz zostać poproszony za pomocą wiadomości SMS o ponowne potwierdzenie, że chcesz otrzymywać od nas wiadomości tekstowe na telefon komórkowy. Zapisanie się na SMS/wiadomości tekstowe nie jest warunkiem zakupu jakiejkolwiek nieruchomości, towarów lub usług. Aby uzyskać pomoc, odpowiedz na otrzymaną wiadomość SMS o treści „POMOC” lub skontaktuj się z nami pod adresem Prywatność@moroccanoil.com. Jeśli chcesz zrezygnować z otrzymywania wiadomości tekstowych, wyślij SMS o treści „STOP” na pierwszą otrzymaną wiadomość SMS lub skontaktuj się z nami pod adresem Prywatność@moroccanoil.com. Możesz otrzymać jeszcze jedną wiadomość SMS, aby potwierdzić, że usunęliśmy Twój numer telefonu z otrzymywania dalszych wiadomości SMS na telefon komórkowy. Możesz zarejestrować się ponownie, wybierając opcję w naszej Witrynie w dowolnym momencie. Częstotliwość wiadomości jest różna. Mogą obowiązywać stawki za wiadomości i dane.

California Consumer Privacy Act (CCPA)

Od 1 stycznia 2023 r., jeśli jesteś mieszkańcem Kalifornii, masz następujące prawa:

1. Masz prawo zażądać, abyśmy ujawnili Ci, nie więcej niż dwa razy w okresie 12 miesięcy, Twoje dane osobowe, które gromadzimy, wykorzystujemy i ujawniamy w okresie 12 miesięcy poprzedzających Twoją prośbę, co powinno obejmują w następujący sposób:

• Kategorie danych osobowych, które zebraliśmy o Tobie
• Kategorie źródeł, z których zbierane są dane osobowe
• Biznesowy lub komercyjny cel zbierania lub sprzedaży tych danych osobowych
• Kategorie stron trzecich, którym udostępniamy te dane osobowe
• Konkretne dane osobowe, które zebraliśmy na Twój temat

Możesz poprosić o te informacje, klikając tutaj.

2. Masz prawo zażądać usunięcia danych osobowych, które od Ciebie zebraliśmy. Możesz zażądać usunięcia swoich danych osobowych, klikając tutaj

3. Masz prawo do tego, aby nie być dyskryminowanym, ponieważ skorzystałeś ze swoich praw wynikających z tej sekcji Polityki prywatności, a my nie będziemy Cię dyskryminować z tego powodu.

4. Masz prawo żądać sprostowania Twoich danych osobowych. Możesz zażądać poprawienia swoich danych osobowych, klikając tutaj

5. Masz prawo zażądać przenośnej kopii swoich danych osobowych, które zebraliśmy na Twój temat, klikając tutaj

6. Masz prawo zrezygnować z udostępniania swoich danych osobowych. Jeśli masz od 13 do 16 lat, musisz wyrazić zgodę na gromadzenie przez nas danych osobowych na Twój temat. Jeśli masz mniej niż 13 lat, Twój rodzic lub opiekun musi wyrazić zgodę w Twoim imieniu na zbieranie przez nas informacji o Tobie.   

Możesz zrezygnować z udostępniania swoich danych osobowych, klikając tutaj.   

W przypadku konsumentów w wieku od 13 do 16 lat możesz wyrazić zgodę na udostępnianie swoich danych osobowych, klikając tutaj

W przypadku Rodziców lub Opiekunów konsumentów poniżej 13 roku życia mogą Państwo wyrazić zgodę na udostępnianie danych osobowych małoletniego, klikając tutaj. 

7. Masz prawo ograniczyć wykorzystanie swoich wrażliwych danych osobowych. Możesz ograniczyć wykorzystanie swoich danych osobowych, klikając tutaj.

8. Po otrzymaniu Twojej prośby o usunięcie, poprawienie, rezygnację, zgodę lub ograniczenie wykorzystania Twoich wrażliwych danych osobowych zaktualizujemy nasze dane i skontaktujemy się z naszymi kontrahentami, usługodawcami i odpowiednimi stronami trzecimi, aby ułatwić Ci wniosek.

Aby skorzystać z powyższych praw, zwróć uwagę na następujące kwestie dotyczące sposobu, w jaki zbieraliśmy i wykorzystywaliśmy Twoje dane osobowe w okresie 12 miesięcy poprzedzających datę wejścia w życie niniejszej Polityki prywatności:

• Zbieramy kategorie danych osobowych zgodnie z niniejszą Polityką prywatności w części zatytułowanej „Informacje, które zbieramy”.
• Ujawniamy następujące kategorie danych osobowych w celach biznesowych: Identyfikatory, takie jak imię i nazwisko, pseudonim, adres pocztowy, adres IP i adres e-mail; Informacje o płatności; informacje handlowe; informacje zawodowe lub związane z zatrudnieniem; Internet lub inne elektroniczne informacje o aktywności sieci; dane geolokalizacyjne; informacje dźwiękowe, elektroniczne, wizualne lub podobne.

Powyższe kategorie danych osobowych wykorzystujemy do realizacji naszych prawnie uzasadnionych interesów, to znaczy naszych interesów związanych z prowadzeniem naszej działalności, realizacją zamówień i przetwarzaniem transakcji oraz zarządzaniem i świadczeniem usług na Twoją rzecz, które obejmują działania określone w powyższej sekcji niniejszej polityki prywatności pt. "W jaki sposób Moroccanoil Wykorzystuje informacje”.

Od 1 stycznia 2023 r., jeśli chcesz się z nami skontaktować w celu złożenia wniosku zgodnie z kalifornijską ustawą o ochronie prywatności konsumentów, skontaktuj się z nami przez e-mail na adres privacy@moroccanoil.comlub odwiedzając łącze „Twoje prawa do prywatności w stanie Kalifornia”. tutaj. Możesz mieć upoważnionego agenta, który skontaktuje się z nami w celu złożenia wniosku w ramach kalifornijskiego prawa Ustawa o ochronie prywatności konsumentów i Kalifornijska ustawa o prawach do prywatności; jednak, aby to zrobić, wymagamy od Ciebie (1) dostarczenia upoważnionemu agentowi podpisanego pozwolenia na zrobienie tego i (2) zweryfikowania własnej tożsamości. Jeśli upoważniony agent nie jest osobą fizyczną posiadającą pełnomocnictwo, wymagamy również (3) bezpośredniego potwierdzenia, że ​​udzieliłeś upoważnionemu agentowi pozwolenia na złożenie wniosku.

Możemy potrzebować zweryfikować Twoją tożsamość, aby umożliwić nam przetworzenie Twojej prośby. Proces weryfikacji obejmuje otrzymanie przez Ciebie wiadomości e-mail z bezpiecznym łączem z prośbą o podanie nam żądanych danych osobowych, które mamy dla Ciebie w naszych aktach. Takie dane osobowe
może zawierać Twoje imię i nazwisko, adres pocztowy, datę urodzenia, zakupione przedmioty i odpowiednie sumy zakupów. Ujawnienie i usunięcie jest uzależnione od otrzymania przez nas możliwego do zweryfikowania żądania konsumenta oraz wyjątków lub ograniczeń ustanowionych przez obowiązujące przepisy i regulacje. Ujawnienie i/lub usunięcie nie zostanie zakończone, jeśli nie można zweryfikować żądania konsumenta.

Oferujemy naszym klientom członkostwo w Moroccanoil Program lojalnościowy Beauty Circle („Program lojalnościowy”), program lojalnościowy zapewniający pewne korzyści, takie jak ekskluzywne prezenty przy zakupie, wczesny dostęp do zakupu nowych produktów oraz bezpłatna dostawa wszystkich zamówień. Aby zapoznać się z pełną listą korzyści, odwiedź stronę Moroccanoil Strona Koła Piękna https://www.moroccanoil.com/us_en/beauty-circle .

Aby zapewnić Ci korzyści opisane powyżej, wykorzystujemy Twoje dane osobowe, w tym imię i nazwisko, numer telefonu, adres e-mail, datę urodzenia, historię zakupów itp., aby zidentyfikować Cię jako członka programu i przekazać Ci odpowiednie wiadomości, doświadczeń i ofert. Te zachęty finansowe są racjonalnie powiązane z wartością danych, które podajesz. Nasz Program Lojalnościowy jest uznawany za Finansowy Program Motywacyjny zgodnie z CCPA  & CPRA. Wartość Twoich danych osobowych dla nas jest związana z wartością bezpłatnych lub przecenionych produktów lub usług lub innych korzyści, które uzyskujesz lub które są dostarczane w ramach odpowiedniego Programu. Wartość ta opiera się na wydatkach związanych z oferowaniem tych produktów, usług i korzyści uczestnikom Programu.

Naszą politykę dotyczącą przechowywania danych i prywatności danych biznesowych i związanych z zatrudnieniem można uzyskać, wysyłając wiadomość e-mail na adres privacy@moroccanoil. Com. 

 

Sprzedajemy/udostępniamy informacje następującym stronom trzecim: 

  • Wunderkind 
  • puchnąć 
  • Yotpo
  • Klewu 
  • Jedno zaufanie 
  • Klaviyo 
  • Zoovu

Prawo dotyczące prywatności w Internecie w stanie Nevada

Jeśli jesteś mieszkańcem Nevady, masz prawo złożyć wniosek z poleceniem, abyśmy nie dokonywali sprzedaży danych osobowych, które zebraliśmy lub będziemy gromadzić na Twój temat. Nie sprzedajemy Twoich danych osobowych. Aby poprosić o potwierdzenie, że nie sprzedajemy Twoich danych osobowych
informacji, wyślij wiadomość e-mail na adres privacy@moroccanoil.com z „Nevada Privacy Information” w temacie wiadomości.

Nieletni z Kalifornii, którzy są zarejestrowanymi użytkownikami

Jeśli nie masz ukończonych 18 lat, mieszkasz w Kalifornii i jesteś zarejestrowanym użytkownikiem Witryny, masz prawo zażądać usunięcia treści lub informacji, które umieściłeś w Witrynie. Wyślij wiadomość e-mail na adres privacy@moroccanoil.com z „California Minors Content Removal” w temacie wiadomości. Należy pamiętać, że usunięcie przez nas opublikowanych treści lub informacji może nie zapewnić całkowitego lub kompleksowego usunięcia tych treści lub informacji.

Ochrona prywatności dzieci

Jesteśmy witryną dla ogółu odbiorców. Nasza strona internetowa, produkty i usługi są skierowane do osób, które ukończyły 16 rok życia. Świadomie nie gromadzimy, nie wykorzystujemy ani nie ujawniamy żadnych informacji od osób poniżej 16 roku życia. Rozumiemy i zobowiązujemy się szanować
delikatny charakter prywatności dzieci w Internecie. Jeśli odkryjemy, że nieumyślnie zebraliśmy informacje od osób poniżej 16 roku życia, wszelkie informacje dotyczące tego użytkownika zostaną niezwłocznie usunięte. Jeśli uważasz, że możemy mieć jakiekolwiek informacje od lub o kimkolwiek
poniżej 16 roku życia prosimy o kontakt, korzystając z poniższych informacji.

Zmiany w naszej Polityce prywatności

O ile prawo nie stanowi inaczej, naszą polityką jest publikowanie wszelkich zmian, które wprowadzamy w naszej Polityce prywatności na tej stronie z powiadomieniem, że Polityka prywatności została zaktualizowana na stronie głównej naszej Witryny. Jeśli wprowadzimy istotne zmiany w sposobie, w jaki traktujemy informacje zebrane od naszych użytkowników, my
powiadomi Cię za pomocą powiadomienia na naszej stronie głównej Witryny. Data ostatniej aktualizacji Polityki prywatności znajduje się na górze strony. Możemy również powiadomić Cię o wszelkich istotnych zmianach, wysyłając do Ciebie wiadomość e-mail. Jesteś odpowiedzialny za okresowe odwiedzanie naszej Witryny, a to
Polityka prywatności w celu sprawdzenia ewentualnych zmian.

Kontakt

Jeśli masz jakiekolwiek pytania lub wątpliwości dotyczące niniejszej Polityki prywatności lub przetwarzania danych, jeśli chcesz zmienić lub uzyskać dostęp do danych osobowych, które od Ciebie zebraliśmy, lub jeśli chcesz złożyć skargę, możesz skontaktować się z nami, korzystając z poniższych informacji . Możesz również mieć możliwość skierowania skargi do lokalnego regulatora ochrony danych, jeśli nie jesteś zadowolony z
sposób, w jaki rozpatrzyliśmy Twoją skargę.

e-mail: prywatność@moroccanoil.com
Adres do korespondencji: Dział Prawny; 5742 Ferrier Street, Montreal, QC. Kanada H4P 1M7